Latheefa's Muslimah Collections

Tuesday, February 7, 2012

Kek Pisang choc chips

Sometimes we want everything fast. Semua nak cepat tapi perut sentiasa mahu di isi. Tu yang selalu terlajak beli fast food sampaikan perut mengelembung dengan lelemak yang tak sehat.

Dah.. ke situ pulak.


Sebenarnya nak cakap yang aku buat kek pisang ni tak guna resepi yang terjegil-jegil biji mata nak tengok.  Mudah le sangat.  Mudah sebab aku cuma pakai cake mix saja haha.  Cuma sediakan pisang, minyak, telur.  Dan aku tambah dengan chocolat chips dua genggam. Jadi gebu ai tel yu....



 Semua orang kata sedap.


 Lain kali nak buat lagi.



Makan dengan kopi panas secawan, pergh!!!


ibundo

9 comments:

ady said...

as-salam ibundo
ish..ish..ish.. cantik kek pisang choc chips tu..npk moist dan gebu..

~ Cik Azz ~ said...

Resepi ehh takdo lak... huhu..

Gee® said...

bak mai sepotong... terlioq

mama sara nur said...

assalam Ibundo
salam singgah dari mama Saranur blogsport
gebus dan sedap nampaknya...sy memang suke kek pisang ni
cake mix kotak tu ye Ibundo ooo insyaallah nak try nanti

Sue @ Nenie said...

Salam Kak..wahhh memang betul2 nampak gebussss dan kaler nia pun jadi cantikkkkk jeeee

CT Delima said...

As'salam Ibundo

Tak payah cakaplah dah memang nampak gebu dah kek pisang ni. Ta kisahlah guna tepung segera kae apa ker janji sedap kan Bundo..hehehe.

ni ada pisang berangan dalam peti dah nak monopos dah tu, bila nak mengodak pun tak tahu..hehehe

Lya Colours said...

nampak gebu sgt tu
mesti sedap!

ibundo said...

ady, sedap ady.. walaupun guna cake mix

azz,
tengok yo resepi e kek pembungkus tu.

gee,
nah.. potong sendiri hehe

mamasara.
salam kenal. nanti bundo jengah ye..

Sue,
memang jadik sue.

ct, itulah pasal. Janji sedap. Anak siap oder lagi ni suruh buat lagi.

Lya,
yess.. sodap..

quinnie said...

wah gebu nye kak pah kek pisang ni..geram tengok...pakai yg tepung ni lagi bagus kejadian kek nye..boleh cuba nanti..geram tengok...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...