Saturday, July 28, 2012

Tepung pelita

Terima kasih yang teramat sangat kepada penyumbang resepi asal kuih ini i.e kakyani kerana memberi satu resepi mudah yang memang senang untuk dibuat. Nampaknya dah ramai yang mencuba dan kini giliran bundo pula.

Kebetulan bundo mendapat tempahan untuk satu set nasi, lauk dan kuih. Memandangkan kuih ini mudah dan boleh diisi di dalam bekas plastik kecil ini, bundo beranikan diri untuk mencubanya walaupun sebelum ini belum pernah membuatnya.Bundo ambil resepi yani dari dapur Mas.
Bundo buat 6 sukatan.  Semuanya bundo kali 6.  Hasilnya bundo dapat 99 biji kuih tepung pelita  dalam bekas kecil ini.  Cukup untuk kenduri kecil kan?Dapatkanlah resepi untuk kuih ini dari dapur Mas atau terus ke kak yani@my resepi.com.Sekian.  Selamat bersahur.

ibundo

2 comments:

Unknown said...

Assalam bundo..salam ramadhan. maaflah, baru sempat nak terjah sini..bz sokmo la lately ni. sedap kan kuih tepung pelita resepi kak Yani ni..saya pun suka:)

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Salam bundo..banyak tu.Kita pon buat tepung pelita 2 hari lepas.Tapi belum tayang.hari ni nak tayang cheezy roti tu dulu.Makasih ya...resepinya sedap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...