Bahan:
Beberapa keping roti gardenia. High 5 pun boleh juga.
Inti ikut suka. Kalau suka sardin, gunalah sardin. Kalau suka ayam, buatlah ayam. Suka hatilah.
1 sudu tepung gandum bancuh dengan sedikit air untuk buat gam.
1. Buang tepi roti. Gelek nipis.
2. Letakkan inti di tengah.
3. Sapukan air tepung di sekeling tepi roti untuk dibuat pelekat.
4. Cantumkan ke empat-empat bucu seperti dalam gambar.
5. Sapu dengan telur yang telah dibancuh dengan sedikit air di permukaan roti kalau roti itu mahu dibakar. Aku bakar. Kalau nak goreng, tak payah sapu telur. Goreng terendam. Sedap lagi digoreng. Ia lebih rangup.
Makan panas-panas biar berkipas lidah tu kepanasan.
kakpah
sedapnya kak pah, nampak mudah je, nanti cik ina nak cubalah. sementara ada roti company ni.
ReplyDeleteUisshhh...
ReplyDeleteSiap bokoncot lagi ghuti ehh....
Nak kono buek style cmni gak laa...
Kono la follow apo yg sifu buek.. yo tak..
kehkehkeh...
ooo...dio samo ngn guti gulung tu kak kan?..cumo bezo bontok ea laa kan...
ReplyDeletehah!..resepi yang ini sey angkut kak.insyaAllah esok nak buek..baru balik dari PD ni,banyak tul gardenia berlobih tu.kakpah cam tau2 yo.hehe
ReplyDeletekak pah..ado yo ideo kak pah kan..osah selamat ruti dari terbuang..he he..
ReplyDeletenanti nak buat lah sb senang:)
ReplyDeleteOh, best ni, pakai roti je yeh..boleh cuba nih..senang nmpak~~ thanks for the share dear..
ReplyDeleteintinya cam mano kak...
ReplyDeletesalam...bole tanya..kt mana ye nk dptkn puff pastry kawan ni di bdr baru bangi ni..
ReplyDeletenampak sangat sedap kuenya , ijin copy resepnya !! Jelly Gamat Luxor
ReplyDelete