Bahan A
250 gm butter
300 gm castor sugar
Bahan B
1 tsp esen vanila
5 biji telur gred B
Bahan C
340 gm tepung super fine
1 tsp baking powder
1/2 tsp cinnamon powder
Bahan D
150 gm kacang walnut , dipanggang sekejap dan di cincang kasar
150 gm pineapple cubes - di dadu kecil
350 gm carrot diparut dan diperah airnya
100 gm chocolate chips
Untuk cream
250 gm cream cheese
100 gm butter
80 gm gula icing
Cara:
Pukul A sehingga creamy. Perlahan-lahan masukkan B. Fold in C dan masukkan D. Gaul rata.
Masukkan adunan ke dalam dulang empat segi bersaiz 9 inci atau 10 inci kali 7 inci. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu pada suku 175 deg C selama satu jam. Bila masak, sejukkan.
Untuk cream.
Pukul semua bahan sehingga kembang dan ringan. Sapukan di atas kek apabila kek sudah sejuk.
kakpah
aduhaii bile terjah sini je bau makanan..bundo..nak tapau sikit boleh? hehehe
ReplyDelete