Latheefa's Muslimah Collections

Thursday, July 25, 2013

Pratha Sushi

Salam.
Setengah bulan telah berlalu. Idea untuk buat perbukaan makin kering. Nampaknya kena rotate dari mula. Nasi lemak dah buat dua kali dah.
Petang ni?
Mintak idea dari imah, macam-macam benda merapu yang dia cakap.
Rasanya nak stick to the second suggestion. Ikan tiga rasa, rendang kerang dan sayur nanti pikir kemudian nak buat apa.
I have a big family as I told so many times. Pastilah kena masak banyak. Everyday is like a kenduri day.
Kalau masak ayam, kena masak 2 ekor.
Kalau masak daging kena masak 1 kilo setengah.
Kalau masak ikan siakap  tiga rasa yang nak dibuat petang ni, kena masak 4 ekor.
Tu belum masuk side dish.
Fuuhh.. memang mencanak-canak bajet lari bulan ni.
Tapi seronok bila semua anak-anak dapat berkumpul dan makan sama-sama.
(alamak... tertekan enter dan terus posting.  Padahal belum siap)


Yang ini namanya Pratha Sushi.  That's what came to my mind.
To those yang berdiet, boleh lah cuba-cuba. Jangan terlalu manja sangat dengan makanan yang sedap-sedap berlemak kan..



Bahan mudah dan mungkin ada dalam peti ais masing-masing.

Roti pratha (I bought jenama kawan)
Nasi secukupnya
Cuka nasi
Udang
Carrot
Timun
Salad
Nori
dash of black pepper and salt
sedikit jus lemon

Goreng tanpa minyak roti pratha dalam pan sehingga masak. Boleh juga kalau nak taruk majerin sikit. Put aside.
Nasi yang tengah panas dilenyek dengan cuka nasi.  Banyaknya cuka agak-agaklah.
Carrot diparut kasar. Gaul bersama black pepper, garam dan jus lemon.
Timun dipotong kecil panjang.
Udang dibuang kulit, belah belakang dan celur dengan sedikit garam.





Penyudah:
Bentang roti pratha.
Letak nasi di sudut tepi berhampiran kita.
Letak carrot di atasnya.  Kemudian timun dan akhir sekali udang.
Gulung ketat dan sebelum selesai menggulung letakkan sekeping nori dan gulung bersama sehingga nori menutupi roti prata.  Sekiranya nori macam tak mahu melekat, sapu sedikit air.
Potong ikut selera.









That's about all. Belum tau bila nak selit n3 baru.
Masak tetap masak tapi nak ambil gambar yang leceh.
Selamat berpuasa, selamat beribadat, selamat masak untuk keluarga dan selamat berbuka di petang nanti.

Salam,
ibundo

Sunday, July 21, 2013

Cream Puff

Everybody in my house likes this.  Even my four-year old grandson.
His hand just couldn't stop taking one after another.
It is soft, creamy. Well, when it is homemade you really fill up the puff with that creamy castard.
Really up to your satisfaction.  Tak macam beli kat kedai, cream cuma secoet.  Makan pun tak puas.



Actually it was a request almost forgotten.
Yang mintaknya dah lama cuma just couldnt get the right mood.  Biasalah kan...
This time around I made 3 times the recipe and know what .. licin after tarawih. Yang tinggal serbuk gula icing. 



Want the recipe?

For choux pastry:
250 ml air
5 gm  gula castor
100 gm butter
150 gm tepung gandum
200 gm telur
5 gm garam

Didihkan air, garam, gula dan butter.
Masukkan tepung dan gaul sempurna.
Pindahkan ke dalam mangkuk pemutar dan putar (medium speed) sehingga suam dan masukkan telur perlahan-lahan.
Putar sebati.
Masukkan ke dalam piping bag yang telah diletak nozel 854.
Paipkan dengan membuat putaran di atas loyang yang disapu sedikit majerin.
Bakar at 180 c selama lebih kurang 20 minit atau sehingga kekuningan.
Sejukkan.



Pastry cream:
250 gm fresh milk
30 gm gula castor
50 gm telur kuning
30 gm gula castor (yang ini untuk dipukul lightly bersama telur kuning)
13 gm tepung castard
13 gm tepung gandum
8 gm butter

Ayak tepung gandum bersama tepung castard.

Whisk egg yolk and sugar. Kemudian masukkan tepung yang telah diayak. Gaul rata.
Panaskan susu. Bila panas (hampir mendidih), ambil sedikit susu dan curahkan ke dalam mixture tepung. Gaul rata dengan menggunakan whisker.
Masukkan mixture ke dalam periuk susu dan masak sehingga pekat.
Masukkan butter.  Gaul dan padamkan api.
Sejukkan.



How to assemble.
Masukkan cream ke dalam piping bag. Boleh guna nozel yang mata bulat saiz kecik.(tak ingat pulak nombornya) .
Just paipkan melalui belakang puff. Selalunya ada sedikit opening di situ.  Kalau tak ada, cucuk saja dengan mata nozel. Isi suka hati nak banyak mana.
Kalau tak pun, belah sedikit di sisi puff macam dalam gambar.  Use gunting. Then paipkan cream.
As simple as that.
Lepas tu tabur sedikit dengan gula icing.  Guna penapis teh.



Mmmm.. jemputlah.

ibundo

Friday, July 19, 2013

Ayam Masak Merah Lemak

Dah hari kesepuluh.
Sekejap saja kan? Terasa macam laju sangat masa berlalu.
What have we achieved for the past ten days.
Kadang-kadang kena menung-menungkan juga sama ada kita ni dah jadi lebih baik daripada semalam. Ataupun sama saja.
We know ourselves better.


Ni my recipe dah bertahun-tahun.
Kalau buat nasi 'special', bundo kawenkan dengan lauk ni.
One of the many lauks yang kita boleh gandingkan dengan nasi minyak ke, nasi jagung ke, nasi briyani ke...
Senang nak buat.  Even my maid pun pandai buat.
Bahannya lebih kurang macam buat ayam masak merah, cuma yang ni letak santan atau susu cair.



1 ekor ayam
3 biji kentang dipotong 4 atau 6
1 biji bawang besar (blender)
4 ulas bawang putih (blender)
2 cm halis hiris halus
1 senduk gulai (besar) pes cili kering
1 batang kayu manis
1 kuntum bunga lawang
4 biji buah pelaga
4 kuntum bunga cengkih
1 kotak santan (atau santan dari satu biji kelapa)
3 cawan air ( kalau pakai santan kotak)
4 sudu besar penuh tomato puree (1/2 tin kecil tomato puri)
1 tin kecil kacang pea
baby carrot secukupnya
baby tomato secukupnya


Ayam dibersihkan, digaul sedikit kunyit dan garam dan digoreng 3/4 masak.  Ketepikan.
Kentang digoreng masak.  Ketepikan.
Ambil sedikit minyak gorengan ayam, tumis pes bawang merah, bawang putih dan rempah 4 sekawan sehingga naik bau. Masukkan cili, pes tomato dan goreng hingga masak.
Masukkan santan kotak dan air.
Apabila mendidih, masukkan pula ayam, carrot, kentang.
Masak sehingga kuah pekat dan masukkan kacang peas dan separuh airnya betul-betul sebelum padamkan api.



Itu saja.  Selamat berbuka.


ibundo

Tuesday, July 16, 2013

Koci Keledek Oren

I came across this recipe somewhere but just cant remember where.
So this recipe became campak-campak dan hantam-sajalah. Luckily the outcome was sooo good.

The measurement that I'm going to put here is measurement campak-campak that in order to get it right, you have to campak-campak too..hiii..

Bahan:
Inti kelapa (tak payah resepi sebab semua orang tau nak buat)
(my inti kelapa tak cantik sebab mata mesen pemarut dah tumpul dan parutan kelapa jadi terlalu halus)

1 biji keledek oren yang sedang ( kalau nak buat banyak, go ahead.. use 2)
1 1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan santan
 Air ( Standby, incase santan tak cukup)
 sedikit pewarna oren.

Daun pisang.

Untuk kuah santan:
2 cawan santan
1 sudu besar penuh tepung beras,
sedikit garam



How to get it done:
Buang kulit keledek, potong kecil dan rebus sampai empuk.  Kemudian lenyek halus.
Campurkan dengan tepung beras dan santan. Juga sedikit pewarna oren nak bagi kaler gojes.
H'a... kat sini yang kena trial and error tu. Kalau nampak keledek terlebih, tambah tepung. Kalau tak cukup santan, tambah air. Konsistensinya macam nak buat kuaci tapi pastikan jangan terlebih tepung nanti tak rasa keledeknya.
Lepas tu bahagi-bahagikan doh sebesar bola pimpong (up to you actually).
Sediakan daun pisang yang telah dilayur, sapu minyak. Leperkan doh, letak inti di tengah.
To assemble, letak sos santan atas daun pisang.  Letak doh berinti dan letak sos santan di atasnya.  Bungkus macam melipat kue koci. Buat sampai habis.
Kukus sampai masak.


Untuk sos:
Campurkan semua bahan dalam periuk san masak hingga kuah pekat.



Sedappp ma..


ibundo

Monday, July 15, 2013

Udang Goreng Kelapa Rangup

Assalammualaikum.  Good morning. Harap sihat sejahtera, amin.
Monday blues? Nak buat camana kan. Dah sedap-sedap cuti hujung minggu dah nak kena pegi keje pulak. Untunglah siapa yang dah pencen dan kerja sendiri err... macam bundo ni. We are taking our own very sweet time. Ada masa lagi kami ni nak gugel gugel apa nak dimasak petang nanti. Jangan jeles!

About my udang goreng ni..
Cerita sikit.
Whenever I visited my cousin in jakarta dia selalu buat ayam goreng ungkep. Well, ayam tu direbus dalam air kelapa dan bahan-bahan bumbu yang lain sampai kering. Lepas tu ayam digoreng dan bumbunya juga digoreng garing. Then mix them all together.
It gives me the idea to do the same to my udang. Only the difference is, the udangs are fried instead.

Care to try?





1/2 kilo udang.

Bumbu:
2 cawan kelapa parut
8 biji bawang merah*
6 biji bawang putih*
1 biji buah keras*
1/2 inci halia*
1/2 inci lengkuas*
1 cm ibu kunyit *(boleh ganti dengan 1 sudu kecil serbuk kunyit)
1 sudu kecil serbuk ketumbar
1 sudu kecil serbuk stok ayam
2 batang serai dititik
1 cawan air kelapa (boleh ganti dengan air biasa)
sedikit garam

Penumis:
2 tangkai daun kari
10 biji cili api dihiris
2 biji bawang putih diketuk

Bahan bumbu bertanda * diblender.
Masukkan semua bahan bumbu termasuk bahan yang telah diblender ke dalam periuk dan masak sehingga air kering.

Sementara menunggu air kering, udang digoreng.  Ketepikan.

Dengan menggunakan minyak gorengan udang (tambah minyak kalau sedikit. Untuk menggoreng bumbu minyak mesti ada lebih kurang 2 cawan), goreng daun kari, cili api, dan bawang putih yang telah diketuk sampai wangi. Kemudian masukkan bahan bumbu dan goreng sehingga benar-benar garing. Kita boleh lihat melalui warnanya.

Toskan bahan bumbu yang telah masak di dalam penapis sehingga semua minyak keluar dan kering. Kemudian barulah digaul dengan udang yang telah digoreng.



Kalau nak tau rasanya, cubalah.
I like the bumbu bila digaul gaul dengan nasi.  Udang pula rangup nak makan kulit pun boleh.




well.. enjoy your Monday.
You have udang goreng kelapa rangup to do for berbuka petang ni.


ibundo


Sunday, July 14, 2013

Agar-agar Cendol Kacang Merah

Salam.
Already Sunday? Semuga anda semua berada di bawah lindunganNya dan menerima segala ibadah yang dilakukan di bulan yang mulia ini. We are trying our best to be the very best. Are'nt we?

Dah plan manisan apa untuk berbuka petang ni? Why not trying this agar-agar.
It tastes as good as it looks.
I took this recipe from azlita Masam Manis . Thank you.
I share it with you here:

1 peket agar-agar serbuk
1 liter air (anggaran 5 cawan)
1 cawan gula melaka (dihiris)
1 cawan gula pasir
1 cawan santan/susu cair
1 cawan cendol
1 cawan kacang merha dalam tin
1 helai daun pandan disimpul
secubit garam




Masak agar-agar bersama gula pasir dan air hingga larut dan mendidih.
Bahagikan adunan kepada 3 bahagian. Ambil 1 bahagian dan letak daun pandan dan gula merah. Masak semula hingga gula larut.

Tapiskan ke dalam loyang atau acuan yang telah dibasahkan dengan air terlebih dahulu. Biarkan ia mengeras.

2 bahagian lagi tambahkan santan dan secubit garam. Masak sehingga mendidih.  Tutup api dan masukkan cendol.

Cakar permukaan agar-agar gula melaka dengan garpu. Tuangkan 1/2 adunan agar-agar cendol di atasnya.  Taburkan dengan kacang merah. Biar sedikit mengeras.
Ulang sekali lagi dengan baki 1/2 adunan agar-agar cendol dan kacang merah. Simpan di dalam peti ais.




That's about all, disudahi dengan salam ramadhan sekali lagi.
Masak, masak juga.  Jangan lupa baca al Quran.
Know what! we can recite zikr anytime, no matter where.
Daripada fikiran merawang entah kemana ketika masak, eloklah penuhkannya dengan zikrullah.
Peringatan untuk bundo juga.

ibundo

Wednesday, July 10, 2013

Terung dan ikan bilis goreng nestum

Selamat menyambut Ramadhan almubarak diucapkan sepada semua yang mengunjugi dapur bundo ini. Semuga ibadah kita dapat dipertingkatkan dan berusaha menjadikannya lebih baik daripada Ramadhan Ramadhan yang pernah kita tempuhi.
Namun, masak tetap masak. That's what mothers do.
Those who are still singles, your help in the kitchen is very much appreciated by your mothers. Tu yang tinggal bawah ketiak mak lagi lah. Yang tinggal sendiri dan jauh diperantauan, it's time to dig out your cooking skills.




Done this a few days ago tapi sebabkan sebok sangat, tak sempat nak buat n3.
Semalam lagilah sebok.
Mengalahkan nak raya. Kebetulan my besan tebang pokok kelapa so I got umbut, kelapa muda, kelapa tua, kelapa masak and the best part is I got something that's really hard to find especially this particular time around. Mana senang-senang nak cari daun ketupat kan. Nak raya nanti baru melambak.
So for dinner yesterday we had ketupat with rendang daging, sayur lodeh and a must-to-have-sambal. Really fun to see everybody digging their hands into their food.





Siapa yang suka terung bolehlah cuba.  I like terung. And I like goreng nestum.
Sebelum ni masak goreng nestum dengan sea food saja and this time I tried with vege. Not bad.

4 biji terung bersaiz besar potong ikut suka
segenggam ikan bilis
2 ulas bawang putih ketuk dan cincang
10 ulas cili api  hiris serong ( kalau tak suka pedas, kurangkan)
2 tangkai daun kari
3/4 cawan nestum
1 sudu kecil serbuk ayam
3 sudu besar mentega




Menggunakan minyak yang sama, goreng ikan bilis hingga garing.  Ketepikan.
Keluarkan minyak.  Panaskan mentega.
Tumis bawang putih.  Masukkan daun kari dan cili api.  Goreng hingga kuning dan wangi.
Masukkan serbuk ayam. Gaul.
Masukkan nestum.  Masak garing.
Padamkan api dan masukkan terung dan ikan bilis.  Gaul rata.



Selamat mencuba and enjoy your food.


ibundo

Saturday, July 6, 2013

Betik Lemak Bertempoyak

Jadi chief chef susah. Lagi susah kalau lebih ramai mandur daripada chef ahakss..
My maid said, masuk je la masterchef buk. Kan ibuk pandai masak macam-macam.
Hah.. iyo lah tu. Easy said than done.
Sedangkan berketuntang dalam dapur ni with unlimited time pun dah berpinau, apa lagi memasak dalam keadaan tertekan.  Gilo kau.

Cooking is not so susah. Yang susahnya mikirkan apa nak masak.
And you have to think about it every now and then.  Breakfast nak masak apa.  Lunch nak masak apa.  Dinner nak masak apa.
Not only that. 
Kang si bapak tak makan pedas nak pikir jugak nak masak apa. Totally different dish.
Anak-anak yang tak makan makanan pelik-pelik nak kena pikir jugak nak masakkan apa untuk diorang. Well, lauk other than telur, ayam, daging, ikan are well considered as makanan pelik macam tak pernah tengok.

So, cooking is not so much memeningkan. What to cook is more mind breaking.
Yang miserablenya bila tanya nak masak apa, nak makan apa you get standard answers.
Masaklah apa-apa.  Tak kesahlah.
And when you come up with something 'weird' on the table, mulalah kuis-kuis mendaalah tu and masing-masing masuk dapur goreng telur mata kerbau.
Haha..






Dish ni nampak pelik.
Kena rasa dulu baru tahu yang pelik itu indah.
I am a tempoyak lover. Hantu tempoyak. Wherever I go the ghost tags along hiii...
Cubalah.
Yang makan lauk ni cuma beberapa orang saja sebab yang lain cuma cuit-cuit.
Masak sebiji tahan dua hari haha.. Muka siapa yang padan, tak tau lah.

1 biji betik mengkal
10 ekor udang
1 senduk tempoyak (you can put more if u wish)
1 kotak santan pekat
3 cawan air
10 biji cili api *
sedikit kunyit hidup (agak-agak)*
1 cm halia *
3 ulas bawang merah*
2 ulas bawang putih diketuk
2 batang serai diketuk
1cm  lengkuas diketuk
1 sudu kecil serbuk stok ayam
1 keping asam gelugur




Bahan bertanda* diblender halus.
Betik dihiris nipis. (Betik mengkal adalah betik yang baru nak masak. Masih keras)
Masukkan bahan kisar, lengkuas, serai, bawang putih , santan dan air ke dalam kuali. For this dish, I prefer to cook in a wok. Easy to stir.
Biarkan mendidih then you add in udang and chicken stock ganules.
Bila mendidih sekali lagi, masukkan betik dan tempoyak.
Rasakan asam dan garam.



The gravy is thick. If it is too thick, you just add in water until you get the consistency to your liking.
Sekian.  Enjoy this 'weird' dish...


ibundo

Thursday, July 4, 2013

Sandwich meleleh

Kadang-kadang kita malas nak makan nasi.
Mahu something yang sempoi and that something yang paling senang ialah buat sandwich. Something yang sentiasa evergreen.
And that's just what I did.

I made sandwich with poach egg yang telur kuningnya masih meleleh.
OMG.... heaven I tell you.



Tapi buat poach egg yang cantik adalah satu cerita yang lain.
I tried many times before but did not get the look that I wanted.
Putihnya bersememai sana sini.
I watched u tube over and over again to see how they came up with such beautiful poach eggs.
Macam-macam cara ada.
But at last I found a way to make it near to perfections.
Tak perfect pun tak apa lah asal sedap sikit mata nak pandang.




This is how I did.
To those yang dah mahir, bravo.. thumbs up for you guys.
Tapi untuk adik-adik dan anak-anak yang masih terkial-kial, this is what I suggest:

Pecahkan satu biji telur dalam mangkuk.  Pastikan kuning telur tak pecah. Ketepikan.
Guna periuk kecil. Pour about 1 1/2 cup water. Add in 1 tablespoon cuka. Boil.
Bila dah boil gila-gila, kecilkan api sehingga air mendidih tadi simmer saja.
Sebelum masukkan telur kacau air laju-laju dengan sudu clockwise ataupun anticlockwise. Tak kesahlah.
I like to stir anticlockwise sebab kita keliling kaabah pun anticlockwise kan.
Angkat sudu dan semasa air masih lagi berputar, masukkan telur perlahan-lahan.
Tunggu sampai putih telur masak tapi kuningnya masih bergoyang-goyang.  Angkat.




Then to make sandwich is just kacang.
I used two slices of roti gardenia.  Tu saja yang ada kat rumah.
But to make it tastes better, I put a tablespoon of butter in a preheated pan.
Once the butter melted, I sprinkled some dried parsley over and letak a slice of roti  atasnya.
Tunggu sampai roti absorbed the butter and garing.  Then you just flipped it over.
Do alike with the other slice.




Lepas tu ambil je lah apa sayur yang ada dalam peti ais.
Sanwiched them between the two slices of roti.



Apa tunggu lagi.  Makanlah....
Tengok telur kuning tu.  Still oozing..
Pergh.. yummeh.. yummeh..


ibundo

Wednesday, July 3, 2013

Sambal tempoyak goreng

Selalu kalau nak makan sambal tempoyak, bundo gaul aje tempoyak dengan cili api yang telah ditumbuk halus. Makan dengan ulam petai.  Pergh..
Kalau memang dah hantu tempoyak, lauk lain tak ada pun tak apa.

Haritu teragak pula nak buat sambal tempoyak goreng.
Bundo lebihkan minyak semasa menggoreng cili supaya cili masak. Masa masukkan sambal ke dalam mangkuk, lupa pula nak mencedok keluar minyak yang terlebih.Hmm..  abaikan je lah.




10 biji cili api
3 biji cili merah
1 biji bawang besar
1 ulas bawang putih
1 genggam ikan bilis
1 senduk tempoyak (lebih pun tak apa)
1 sudu jus limau/lemon
garam dan sedikit gula



Cili api dan cili merah diblender
Bawang dihiris
Ikan bilis ditumbuk kasar
Panaskan minyak.  Tumis bawang putih. Bila naik bau, tumis bawang merah.
Masukkan cili. Goreng sampai masak.
Masukkan ikan bilis.
Masukkan tempoyak, jus lemon, garam dan sedikit gula.
Goreng sehingga masak dan rasa sebati.


Lagi pedas, lagi kaw....

Sekian.


ibundo

Monday, July 1, 2013

Cheezy Melt

Hmmmm... sedap yang amat.
Betul-betul mencair dalam mulut.
Bila anak tanya  mak buat apa, bundo jawab cheezy melt.  Sebab ada rasa cheese dan melting in d mouth.
Bila tengok balik resepi, rupanya mendaalah ni namanya melty hershey.  Whatever.  Apa ada pada nama.
Anyway, resepi ni ni bundo ambil dari dapur azlita masam manis.  Sejak dua menjak ni habis dapur dak ita tu bundo selongkar. Thanks ita.  I lap u muah muah...




Kalau rajin, pergilah baca macamana nak buat melty hershey ni di blog masam manis. Ita memberi penerangan yang tersangat detail.
Ada berbagai-bagai base yang boleh anda pilih.
Untuk yang bundo buat ni, bundo gunakan base/dasar yang guna  biskut oreo, marrie dan almond flakes. Almond tu yang buatkan ada benda yang nak dikunyah-kunyah.



 Resepi bundo letak di sini. Izinkan bundo kongsi di sini pula ya ita!.

Lapisan dasar:
150 gm campuran oreo, biskut marrie
30 gm almond flakes
90 gm mentega dicairkan

Bakar sekejap almond.  Kisar kasar atau ramas ramas sahaja. Kisar oreo dan marrie. Campurkan biskut dan almond.  Masukkan mentega dan gaul rata. 
Masukkan ke dalam bekas bekas yang sesuai sebagai dasar.
Ketepikan, dan siapkan adunan cheese.




Resepi cheese:
250 gm cream cheese
200 gm non dairy whipping cream
150 gm plain yogurt
90 gm gula
15 gm gelatin (bundo tak guna)
60 ml air ( yang ini untuk mencairkan gelatin. Resepi ini tak pakai gelatin tak apa)
1 sudu teh jus lemon
50 gm bual blueberry (bundo guna strawberry)
blueberry filling (bundo guna strawberry filling)

Putar cream cheese dan gula hingga lembut.
Masukkan yogurt dan putar lagi.
Dalam bekas berasingan, putar non dairy whipping cream sehingga kental dan kaku.
(Sekiranya mangkuk pemutar ada satu saja, keluarkan cheese dan yogurt tadi masukkan ke dalam bekas lain. Kemudian gunalah mangkuk pemutar tu untuk putar whipping cream pula).
Kaup balik adunan whipping cream ke dalam adunan cheese. Tambahkan perahan jus lemon dan gaul sempurna.




Cara melapis tu terpulanglah pada kekereatifan sendiri.
Cara bundo ni:
Dasar (oreo, marrie, almond)
Cheese cream
Strawberry filling
Biskut marrie yang dicelup sekejap dalam fresh milk
Oreo kisar
Cheese cream
Hirisan strawberry
Cream chees
Atasnya di tabur sedikit dengan base/ dasar tadi dan letak strawberry



Yang di atas ini pula, bundo lapis dengan blueberry filling dan tabur atasnya dengan almond flakes.

Apa-apa pun memang yummy la..

ibundo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...